En bil mindre i Barcelona

Der kommer desværre til at mangle en bil på banen, når den 4. afdeling af European Le Mans Series 2022 skal køres på Circuit de Barcelona-Catalunya i denne weekend.

Rinaldi Racing Ferrari #33 har måtte trække sig fra weekenden, grundet sygdom hos en af de faste kørere.

Holdet har ikke været med konstant i front af GTE kategorien, men har til tider vist god fart, når Jeroen Bleekemolen har været i bilen.

Der er dog stadig 40 andre biler på banen denne weekend, hvor vi har de sædvanlige danskere i deres respektive biler.

David Heinemeier Hansson skal igen i aktion hos Inter Europol Competition #43 i LMP2 kategorien sammen med Pietro Fittipaldi og Fabio Scherer, hvor han får konkurrence fra AF Corse #83 med Nicklas Nielsen. Derudover skal Nielsen forsøge at forbedre mesterskabs placeringen i LMP2 Pro/Am kategorien, hvor han aktuelt indtager 4. pladsen sammen med Francois Perrodo og Alessio Rovera.

Michael Jensen, Nick Adcock og Alex Kapadia i RLR MSport #5 skal forsøge at gøre det et step bedre end ved de seneste løb, hvor de er sluttet på 4. pladsen i LMP3 kategorien. Her er en af de helt stærke konkurrenter COOL Racing #17 med Michael Benham, Maurice Smith og Malthe Jakobsen, som aktuelt fører mesterskabet.

Rinaldi Racing Ferrari #33
Photo: JJ Media

Marco Sørensen, Ahmad Al Harthy og Samuel de Haan skal forsøge at tilbageerobre mesterskabsføringen i GTE ombord Oman Racing with TF Sport Aston Martin #69, som de mistede sidste gang på Monza. Det har været en meget varierende sæson for holdet, med en påkørsel på Paul Ricard, sejr på Imola, og et bare generelt skidt løb på Monza.

De får Iron Lynx Ferrari #83 med Michelle Gatting, Doriane Pin og Sarah Bovy som en af de helt stærke konkurrenter. Trioen kommer med kufferten fuld af selvtillid, efter de vandt 24 timers løbet på Spa Francorchamps i slutningen af juli måned i Gold kategorien. De har dog endnu deres første ELMS podie i 2022 til gode, men har været snublende tæt på sejr flere gange. Rahel Frey er byttet ud med Doriane Pin denne gang, uden nærmere forklaring fra holdet.

Den sidste bil med dansk indslag er Kessel Racing Ferrari #57 med Frederik Schandorff, Mikkel Jensen og Takeshi Kimura. Det går bedre og bedre for holdet i GTE kategorien, og stod på podiet på Imola, indtil en måling af bilens diffusor desværre fratog dem det resultat igen, grundet en skade på den, som gjorde at den ikke overholdt reglementet – måske lidt unfair, men reglerne var benhårde. Til gengæld blev de belønnet på Monza, hvor de krydsede målstregen som treer, blev sidenhen blev flyttet frem som toer, da den vindende bil indtil videre er udelukket fra det løbsresultat. I sidste weekend sluttede Kimura-san toer hjemme i Japan, så det er en opadgående formkurve for holdet.

Et interessant nyt navn på deltagerlisten denne gang er Freddie Hunt i Eurointernational #10 i LMP3 kategorien. Sønnen af James Hunt har kørt i Michelin Le Mans Cup gennem denne sæson, hvor han tog Pole Position i forbindelse med løbet på Monza. Her var Reiter Engineering #76 tæt på at kunne tage sejren her, men ærgerlig Drive-through kostede dem sejren. Sidenhen har holdet og Hunt også deltage i Prototype Cup Germany, hvor det blev til sejr på Nürburgring. Så det bliver interessant at se hvad Eurointernational og Hunt kombinationen kan få ud af denne weekend.

European Le Mans Series køres på søndag klokken 11.45, og kan følges på YouTube gennem alle 4 timer. Dertil kommer der kvalifikation lørdag eftermiddag.

Relaterede nyheder